Anomalia Nativa

Аномалиа Натива е музичко дуо [од Македонија], составено од артистите Анакреонт xy и Андрејналин. Нивниот стил на музика е подложен на најразлични влијанија, од Jungle/drum and bass, преку хип-хоп, breakbeat, dub, до класична музика. Овие влијанија доаѓаат од нивната досегашна ангажираност во музиката.

Анакреонт xy (на други места, Драган Иванов) долго време работи како продуцент и музичар во македонскиот хип-хоп, и има оставено печат на многу познати дела. Музичките жанрови не ги гледа како бариера, туку како ослободување, па така во своите хип-хоп дела вметнува drum and bass елементи, а во своите drum and bass дела вметнува хип-хоп елементи.

Пасијата кон drum and bass го поврзува со Андрејналин.

Андрејналин (на други места, Андреј Д.) долго време работи како музичар, продуцент и drum and bass диџеј. Неговите дела патуваат низ најразлични жанрови и стилови, и, исто како и Анакреонт xy, за него не постојат жанровски музички граници.

Линкови:

http://www.facebook.com/AnomaliaNativa