Mileskaya

mileskayaСофистицирана и грациозна се два збора кои ја опишуваат Mileskaya и нејзината музика. Градејќи репутација на квалитет и конзистентност, од оваа диџејка секогаш можат да се очекуваат настапи исполнети со квалитетни хаус и техно звуци за најпрефинетите подиуми.

Почетоците и се во легендарниот скопски клуб, The Club, каде заедно со своите пријатели од промотерската куќа Pollux, неколку години активно уживаа во слободата на тој единствен подиум.
Нејзин најуспешен проект се резидент вечерите deeplima, музички сесии во кои се презентираат новитети од повеќе хаус и техно правци, а се одржуваат еден петок во месецот во скопскиот клуб Капан АН. На овие вечери имаат настапено многу домашни диџеи, а и нивни колеги од соседните земји.
Во изминатите шест години успешно го води порталот SkopjeClubbing, каде е и Главен и одговорен уредник.

Линкови:
http://www.pollux.com.mk/pollux/2010/09/11/mileskaya/
https://www.facebook.com/mileskaya
https://twitter.com/mileskaya

превземено од skopjeclubbing.com.mk