Филмови

Summer of rave

Документарен филм на BBC, за развојот на rave културата, организирање на журки во различни напуштени простори, магацини, користењето на lcd, ecstasy - дрога која ги...
Инфо

Underground – во буквална смисла

Филмот Underground Kontrol ви прикажува едно автентично искуство на урбаните истражувачи. На околу 20 метри под нозете на парижаните откријте го Градот на...
Инфо

Maestro

Maestro: The History of House Music & NYC Club Culture (2003) Maestro ја раскажува приказната за тоа како една група на луѓе најдоа засолниште и повик за живот надвор од мејнстримот. Она...

Berlin Calling (2008)

Berlin Calling е Германска трагична комедија од 2008 година која ги отсликува настаните околу Берлинскиот ДиЏеј и продуцент Martin Karow (попознат како Ickarus). Тој настапува...

HIGH TECH SOUL (2006)

High Tech Soul е првиот документарец чие целосно внимание е насочено кон корените на техно музиката паралелно со културната историја на Детроид, родното место на...

Скопје Ремикс

„Скопје Ремикс" (2012) е игран филм, во продукција на „Ново Македонско Видео". Составен е од 9 приказни, сместени во Скопје, изработени од 10 еминентни македонски...

Making Contakt

Making Contakt е документарен филм од 2010 година. Документарецот ги опфаќа концептуалните забави на Richie Hawtin и неговата M_NUS екипа кој се одржуваа во 2009 година. Идејата...

We Call it Techno!

Документарниот филм од 2008 година, насловен како “We Call It Techno!” е дело на Марен Сексто (Maren Sexto) и Холгер Вик (Holger Wick), ја обработува темата за првите фази на техно...