PASS-N-G-R

passngrAко на некого му била тешка транзицијата винил-мп3 дефинитивно тоа е Pass-N-G-R. Иако е пионер, а веќе и ветеран на диџеј сцената Жани сеуште пегла техно како некогаш. 

Неговите активности започнаа во 1992год, одговорен за првите техно забави во Македонија и радио емисии. Исто така тој беше oсновач и сопственик на првите рекорд продавници во Скопје – музичката продавница Massiva отворена во 1995.

Пушта техно музика во различни форми и стилови следејќи ги неговите големи искуства со различни продуценти, ди џеи. Tоа што го работи го нарекува возење техно! Секогаш се труди да го зачува ритамот, сака deep и driving bass – lines, понекогаш дури и потемно и потешко.

Има настапувано со John Acquaviva, Oliver Ho, Gaetano Parisio, Umek, Valentino Kanzyani, Robert De La Gauthier, Access 58, DJ Misjah, Marko Nastich, Eric Fisher, Evil Eddie Richards, Ade Fenton, CJ Bolland , Sven Vath , Dave Clarke , Mark Broom , Terry Mitchell , Mark Williams , Staffan Ehrlin , Elton D , Paul Mac . На многу различни места и забави на секаде низ Македонија – вклучувајќи ги организираните забави, хостинг странските диџеи, беше дел од многу големи концерти и фестивали… неколку концерти во Бугарија ( Софија вклучувајќи ја и големата забава со Steven Vath – 2003), Хрватска ( Ријека – клубот Јупитер), неколку во Србија и Црна Гора( Ниш, Суботица, Херцег-Нови, Подгорица, Књажевац), Романија ( Букурешт – клуб Snatch), Словенија (Љубљана – The Ride), САД (Cleveland-Spacerush 2000), Германија ( Хамбург 1999)

Beat Makes Sense – Pass-N-G-R 03-02-14 by Radio Mof Music on Mixcloud