Аналогна опрема која ја користат продуцентите на електронската музика

Опрема која се појави во почетокот на 80-тите години и која до ден денес е дел од студијата на највозбудливите продуценти на електронската музика.

  • Синтисајзери (DX 100, Juno 106, JD 800, SH 101, Prophet 5…)

yamaha_dx100

корисници на DX 100: Laurent Garnier, Orbital, Autechre, Jean-Michel Jarre

roland_juno106_angle

корисници на Juno 106: Jimmy Edgar, 808State, Kevin Saunderson, Prodigy

JD-800

корисници на JD800: Underworld, Depeche Mode, 808State, Luke Vibert

SH-101

корисници на SH 101: Josh Wink, Aphex Twin, Boards of Canada, Apollo440

  • Ритам Машина
  • Семплер (akai s1000)

sempler - akai s1000
корисници на akai s1000: Mr. Oizo, Mouse on Mars, Fatboy Slim, FSOL

  • компјутер Atari 1040 со инсталиран Cubase софтвер за компонирање како и славниот TB 303 беа неизоставен дел на техно продуцентите кон крајот на 80-тите и почетокот на 90-тите години.

atari_st_cubase       tb303

корисници на TB303: Josh Wink, Plastikman, Hardfloor, Massive Attack, FSOL

p5

корисници на Prophet 5: Kraftwerk, Prodigy, Moritz Von Oswald, Luomo, Vince Clarke