Настап од вселената на концерт на Крафтверк

На 20ти Јули околу 22:00 часот по локално време, германскиот астронаут Александер Герст ги поздрави 7500 посетители и легендарниот бенд Крафтвер на Jazz Open Festival. Тој “упадна” на концертот на Крафтверк во Штудгард директно од вселената и користејќи виртуелен синтисајзер направи дует со еден од основачите на Крафтверк – Ralf Hütter на песната Spacelab од 1978 година.