Greenfields on tour

greenfields

Име: Greenfields on tour
Локација: кафе-бар “KОД”
Датум: 21.05.2011
Артисти: Petar Petkovski, Herzel, Dimitar Dodovski, Toni Dimitrov


Опис: Greenfields Music Label во соработка со 615 Асоцијација Битола како дел од промотивната турнеја низ републиката организира журка во КОД Кафе / Битола / 21 Мај – Сабота / 21:00 часот. Greenfields е платформа која опфаќа интернет издаваштво чија цел е промовирање и обединување на артисти од повеќе полиња како музика, графички дизајн, фотографија, видео, илустрација. Веруваме дека Greenfields се појавува во вистинскиот момент кога во Македонија се појавува критична маса на независни и индивидуирани слушатели и кога на светско ниво концептот на нет издаваштво ја надминал аутистично-опскурната достава на само .zip пакет со музика без јасно дефиниран естетски правец на дејствување. Нашата цел е да бидеме собирна точка на музички продуценти, графички дизајнери, видео-продуценти, фотографи, илустратори, место каде ќе ги објавуваме своите дела но и ќе даваме свој коментар и креативен придонес кон музичките изданија.