Проекција на филмот „Поинаков живот е можен: Омаж за Каталонија II“

homage to cataloniaДокументарен филм, истражување, приказна за приказни за изградба на одржлива, солидарна и децентрализирана економија. Студија за социјалното влијание на економијата која не ги следи моделите на пазарот, каде профитот е приоритет, а чија цел е задоволување на потребите и желбите на граѓаните. Ткаење на мрежи кои ги надминуваат индивидуализација и хиерархиска поделба на работата. Илјадници лица, секој ден во целиот свет. Овде и сега.
Филм на Јоана Конил, Мануел Кастелс и Алекс Руиз
Времетраење: 61 мин.

Гостин на проекцијата – Жема Гонзало од Каталонија, жив пример за поинаков живот.

Локација: Малата сала од центарот за култура, Битола
Четврток, 26 декември
Почеток: 20:00 часот
Влез: Слободен