NESS @ Club Kapan An

За љубителите techno звукот, една вистинска музичка посластица.

Гостување на италјанскиот продуцент и дј, NESS.

nessNess го започнал своето електронско музичко патување во доцните ’90-ти години како ди-џеј преку експериментирање со различни стилови – од транс до експериментална музика. Со своето искуство во звучниот инженеринг и многуте поминати години на музичко истражување, постепено развива посебен личен стил, со силен фокус на атмосферата во комбинација со хипнотички вибрации. Во 2007 година отвора сопствена музичка продавница во неговиот роден град Сардинија (во Италија) и две години подоцна својата прва издавачка куќа – Mono Records.
Признат поради својот индивидуален стил, има работено со издавачки куќи како Phorma (Шведска), Synewave (САД), Dynamic Reflection (Холандија), M_Rec Ltd (Италија), Informa (Велика Британија), Prologue (Германија) итн. како и соработка со Claudio PRC, Deepbass, Attemporal, Rasmus Hedlund..

Во моментов тој го води проектот Frames of Thought – нова независна платформа за објавување концептуална техно музика заедно со Scam и Alessio Pili.
Музиката и диџеј сетовите на Ness се добро прифатени и се дефинирани како истражување во широкиот опсег на длабоко, хипнотичко техно и амбиентални музички структури.

+++ dj sets:

Mono Hopper [Техно Велес]

Andonoff Toci [OffPop]
Martchin [OffPop]
Andreas Hz [BTKRSH, ∞ dB]
DJ Ulterior [Thrive]

+++ visual trip by
Jane Altiparmakov and Leni Von Geleva
http://www.youtube.com/user/ziggyja

+++ extra soundsystem

10.10.2013, Четврток
Клуб Капан Ан, Стара Скопска Чаршија
Старт, 23.30h
Влез, 100 денари