Underground Glamour – 10 godini ZavisnaLista.Mk

underground glamurЗависна Листа.Мк е официјална топ листа на култното скопско независно радио Kanal 103 >>
>> Постои 10 години и претставува вистински промотер, инспиратор и катализатор на современата македонска музика. Нема да речам алтернативна, со оглед дека ОВА Е МУЗИКАта, а остатокот во МК е алтернативна (според НЕмузичките причини поради кои се прави).
>> Оваа компилација содржи досега неслушнати/неиздадени композиции од домашни автори кои се само мал дел од креативниот спектар на современата македонска музичка сцена. Толку мал, што веќе размислуваме за Underground Glamour 2јка 🙂
Побрзајте спуштете ја од веб сајот на пмг и уживајте во прекрасната музика, пред да пропадне светот :)))

PMG Recordings 095/2013
executive producer: Александар Гавровски
cover design: Виолета Качакова
мастеринг: Душко Јаневски

01. Aleksandar Pejovski – Odbrojuvanje
02. PMG Kolektiv – By This River
03. Galatheia – Na Son
04. Dusko Janevski & Marija Kaeva – Zimski Son
05. Robotek – The Wind Sand Heat and Cold
06. Kanton 6 – Skopskite Atentatori
07. Capturing The Moment – Less Q
08. KristKrst – I Found Myself (Methadorphosis)
09. The John – Mi Se Desi Pekol
10. Space Rebel Gang – Cinderela’s Shoe
11. XaXaXa – Sakam Doma Da Ziveam
12. MoogerFooger & Ivica SIZ – Zivot Po Inercija
13. Pikolomini – Deca vo Dlaboko
14. Bei The Fish – If I’m Dead

бонус трака
15. Диџеј Пари featuring Македо Бој (Диџеј Велигден in the mix) – Кодош