Summer of rave

Документарен филм на BBC, за развојот на rave културата, организирање на журки во различни напуштени простори, магацини, користењето на lcd, ecstasy – дрога која ги крши социјалните и културни бариери, а ги сплотува и познатите англиски хулигани.
Како Маргарет Тачер и нејзината Влада се справуваат со тоа? Секако вреди да се погледа.