Plastikman – EX (Full Album)

После албумот Closer (2003), Plastikman aka Richie Hawtin неодамна го сними новиот албум “EX” во њујоршкиот музеј за уметности Guggenheim. Овај посебен перформанс беше на покана на влијателниот белгиски моден дизајнер и уметнички директор на Dior – Raf Simons, a поводот беше за прибирање финансиски средства за Guggenheim.

Сите 7 траки беа снимени во живо на настапот во музејот Guggenheim. Подолу можете да го преслушате целосниот албум.

Tracklist: 01. EXposed / 02. EXtend / 03. EXpand / 04. EXtrude / 05. EXplore / 06. EXpire / 07. EXhale