Музиката ја обликува водата

На кратко се работи за експеримент кој што можете да го пробате и дома. Звучникот треба да произведува звук со фреквенција од 24hz за водата која што поминува точно пред него да заземи испрекршена форма. Сето ова е видливо само преку визирот на камера која снима 24 рамки во секунда, обично сите нормални камери ја имаат оваа опција.

На овој клип  водата се движи во обратна насока, сето тоа предизвикано од фреквенцијата на звукот т.е. водата течи нагоре 🙂