Moodymann во Епицентар


Kenny Dixon Jr. – познат како Moodymann е најенигматичниот и можеби најуспешниот house продуцент од Детроит! Неговиот уникатен избор на семплови и инструменти ја прави неговата музика различна од традиционалниот house звук. Дел од материјалот кој го продуцира може да се окарактеризира како „slow and moody“, но огромен дел и како „up beat and energetic“. Може слободно да се заклучи дека неговата музика е втемелена во духот на правецот soulfull house.
Квалитетите кои ги поседува KDJ (Kenny Dixon Jr.) или едноставно Moodymann и како продуцент, но и како DJ го сместуваат во категорија за себе! Многумина се обидувале да го следат неговиот стил, но без особен успех!
Мистериозниот Moodymann ја започнува својата кариера уште во раните 90-ти години, а во 1994 ја основа KDJ Records – неговата издавачка куќа за која го издава и првото EP: Moody Trax. Следува The Day We Lost the Soul која и денес претставува house класика, а е посветена на еден од неговите херои Marvin Gaye.
Тој е дел и од 3 Chairs – колаборација меѓу тројца од најдобрите DJ-и од Детроит заедно со Theo Parrish и Rick White.
Една од „контраверзите“ поврзана со Moodymann е тоа што тој низ целата своја кариера одбива да дава интервјуа и изјави и сака единствено неговата музика да зборува за него. А музичките критичари секогаш ја опишуваат како „ground breaking“ и „brilliant“ или музика од срце!

Сабота, 18 Март, Епицентар Скопје

Moodymann [Mahogani Music, Detroit] https://www.residentadvisor.net/dj/moodymann
https://soundcloud.com/mahoganimusic

Local Support:
DJ Flooder
Andrej Micajkov

Влез: 800 МКД