Креирање музика во најновото “Machine Studio”

Jeremy-EllisВидете дел од техниките на мајсторот за електронска музика Jeremy Ellis кој креира музика во живо во ,,неколку“ потези тестирајќи ја најновата алатка произведена од Native Instruments за да ги задоволи потребите на сите оние кои сакаат нивниот настап да биде нешто повеќе од обичен диџеј сет. Сите ударни инструменти што ги слушате доаѓаат од најновиот MASCHINE 2.0 Drum Synth plug-ins

Покрај музиката може да забележите дека Jeremy како очила ги носи Google Glasses, дали е ова некој маркетиншки трик на Google или пак Jeremy ги користи за припомош при креирањето на музика…?

Повеќе музика од Jeremy Ellis на овој youtube канал: http://www.youtube.com/jeremyellismusic