Инспиративно предавање од Џорџио Мородер

Ова е нешто што го препорачуваме да го видат сите оние што се занимаваат или сакаат да почнат да се занимаваат со креирање на музика.

Инспиративно предавање од Џорџио Мородер за време на Red Bull Music Academy, еден од првите кои ги воведе електронските звуци во диско музиката, еден од главните виновници за креирањето на најлегендарните DISCO звуци во Америка за артисти како Donna Summer,Philip Oakey, саундракот за Midnight Express…
Дел од неговите најпознати траки: I feel love, Love to love you baby.

Имаше големо внимание и врз новиот Synth Pop бран во Велика Британија.

Многу повеќе за инспирацијата која ја црпел, како започнал со својата работа, како се натпреварувал со другите на неговото поле и како успеал да креира оригинални и несекојдневни звуци кои ќе го раздвижат целиот свет познати под жанрот DISCO.