Flow Festival

Flow Festival или само Flow е музички фестивал кој се одржува во Хелсинки, Финска. Овај фестивал се одржува во индрустриски и други неконвенционални простори и нуди голем избор на музички артисти, ликовни и визуелни уметници, дизајнери.

Од неговото прво одржување во 2004 година, има угостено голем број на бендови од различни жанрови како: Nick Cave and the Bad Seeds, Lily Allen, The Black Keys, Public Enemy, Kraftwerk и многу друи. Овај фестивал четири пати ја има однесено престижната награда за најдобар европски фестивал во категоријата “Best Medium-Sized Festival” at the European Festivals Awards. Во претходните години овај фестивал бележи голема посетеност од преку 60.000 посетители.

flow-fest

Оваа година како негова продолжена рака од 26-28 Јуни во Љубљана, Словенија ќе се одржи овај фестивал. Организаторите најавуваат одлична програма а некој од артистите што ќе настапат се: Metronomy, Darick May, DJ Koze, Pet Shop Boys, Bonobo (dj set), Roisin Murphy, Caribou и многу други познати имиња.
Карти за овај фестивал можат да се набават преку официјалната страна, а цените се движат од 45/55 евра за дневен билет до 95 евра – фестивалска влезнца.
Ако се одлучите да го посетите овај фестивал, нашиот тим ви посакува добра забава.