Џекин игра

Џекин е игра слична на чарлстонот. Џекерот не смее да ја подигне ногата од подот додека со стапалото лизга однадвор кон навнатре, додека колената му се вкрстувааат со широко движење на карлицата. Џекинот беше сериозна работа. Играчите доаѓаат на подиумот за да ја покажат својата вештина, а во согласност со правилата на хип-хопот, оние кои не се докажуваа, веднаш беа отсранувани од кругот на играчите.

jack in