Чувар на звукот

Велимир Кракер, долгогодишен колекционер и ентузијаст кој се занимава со проучување и реставрирање, оформил голема збирка на апарати за репродукција на звукот единствена во Европа. Во 2013 година ја добива наградата за животно дело од Град Сисак, Хрватска.
Ви го препорачуваме овај документарен филм снимен во 2002 година.