Прослава за 14тиот роденден на клубот Fabric

fabric_14th_BirthdayЗборот „Институција“ се употребува премногу често и лесно во клубската култура.  Зборот „Институција“ ја доловува конотацијата на организации како што се добротворни организации или училишни или црковни организации. А не местото каде може да се слушне најфутуристичната музика, преку еден од најдобро подесените саунд-системи.

Но, можеби Fabric ја заслужува таа титула? Учејќи за начините на сите жанрови на музика кој вреди да се знаат – од петок вечер со Fabric live Session до сабота вечер со House и Techno пресметките – можеби Fabric навистина е училиште кое постои од 1999.

Моментално или се осеќате стари или се прашувате какви необични активности уживале клаберите уште од стариот добар 20ти век. Во секој случај  Fabric во викендот на 18-19 октомври ќе наполни 14 години. И сепак сеуште се држи до напредните идеи, underground имиња и сите оние вредности на кој е основан. Тери Френсис вели дека Fabric е веројатно највлијателниот клуб и најголемиот подржувач на underground музиката во Англија, ако не и во светот.

Петок – 18 Октомври 2013  

Room 1 – Oneman, J Rocc, Lil Silva, Sasha Go Hard (Live), Brtsh Knights, Martelo

Room 2 – Kasra, Dubphizix & Strategy, Enei, Ed Rush, Foreign Concept, Ivy Lab, Emperor, Sam Binga / MCs: GQ, DRS

Room 3 – Chimpo & Trigga, Acre B2B Leadbelly, Rich Reason, Werkha, Sivey, DVWLX / MCs: Strategy, T Man, Sparks

Сабота – 19 Октомври 2013

Craig Richards,Terry Francis, Ricardo Villalobos, Clockwork, Cosmin TRG, Derren Smart, DJ Qu, Juergen Junker, Marcel Dettmann (5 Hour Set), No Regular Play (Live), PBR Streetgang, Shed (Live), Skream (Disco Set), Sonja Moonear, Soul Clap, Tama Sumo, Wolf & Lamb, Zip