We Call it Techno!

wecallittechno_v9.indd

Документарниот филм од 2008 година, насловен како “We Call It Techno!” е дело на Марен Сексто (Maren Sexto) и Холгер Вик (Holger Wick), ја обработува темата за првите фази на техно музиката и техно сцената, документирана од 1988 до 2003 година.

Овај документарен филм ни ги покажува почетоците на една нова култура односно почетоците на техно поп културата, која воглавно потекнува од Германија. Документарецот содржи снимки од неодамнешни интервјуа и стари филмски и фотографски материјали базирани на техно културата.

Жанр: Документарен филм
Режија: Maren Sexto, Holger Wick
Улоги: Alex Azary, Cosmic Baby, Helmut Geier (DJ Hell), Frank Blumel
Времетраење: 100 минути.

Филмот можете да го гледате на овој линк We call it Techno!