Making Contakt

1-(17)

Making Contakt е документарен филм од 2010 година. Документарецот ги опфаќа концептуалните забави на Richie Hawtin и неговата M_NUS екипа кој се одржуваа во 2009 година. Идејата зад Contakt настаните беше да се креира едно ново искуство пред и за време на самата забава, односно концептот на т.н. „тродимензионално искуство“: визуелно, музичко и физичко – поради интеракцијата со публиката. Making Contakt исто така ни ги покажува и настапите во живо на голем број изведувачи од M_NUS.

Жанр: Документарен филм
Режија: Ali M. Demirel, Niamh Guckian, Richie Hawtin
Улоги: Richie Hawtin, Marc Houle, Magda, Troy Pierce
Времетраење: 78 минути