Maestro

maestro

Maestro: The History of House Music & NYC Club Culture (2003)
Maestro ја раскажува приказната за тоа како една група на луѓе најдоа засолниште и повик за живот надвор од мејнстримот. Она што произлезе беше една сцена која ги постави темелите за музичката dance култура ширум светот, и редок поглед во тајните на underground музичкиот свет. За прв пат беше раскажана оваа приказна во филм каде се појавуваат: пионерските диџеј и продуценти на dance музиката, основоположниците во кој центар е Larry Levan, како и многу денешни познати изведувачи. Залагајќи се за искрени и лични пристапи, Maestro, ја покажува вистинската историја на луѓето преку реална и креативна естетика. Одејќи по трагите на почетоците на dance музиката, филмот ни го носи вистинското разбирање на овај интензивен начин на живот и и за што тие тие луѓе живееле и умреле.
Жанр: Документарен филм
Режија: Josell Ramos
Улоги: Larry Levan, David Mancuso, Frankie Knuckles
Времетраење: 89 минути

[cvg-video videoId=’28’ width=’610′ height=’420′ mode=’playlist’ /]