Ux

Ux (Oubli, Amok) е повеќе од 4 години присутен на скопската електронска музичка сцена. Кариерата ја започнува како Хип-Хоп диџеј, но покасно повеќе интерес наоѓа во разноврсноста што ја нуди целата електронска музика.

Заедно со Soul Case и Aceedo, е дел од музичкиот колектив “Oubli”.