Ultimusa

ultimusaIvana Ultimusa Stefanoska – потекнува од Кичево, градчето со квалитетна публика кога станува збор за електронска музика. Со електронска музика се запознава на 17 години под влијание на електро поп, техно и прогресивната музика, исто така запознава многу диџеи како: Miss Kittin, John Digweed, Guy Gerber, Extravelt, Hernan Cattaneo, Sasha, Sven Vath, Richie Hawtin и многу други.
Посериозно со музиката се занимава од 2011 година, после многу поминати журки и настани па се до сега, за тој период го менува стилот во дип,тек хаус музика, има објавено 7 микса од кои последниот е лајв сет со кој за прв пат се претставува пред Кичевската публика на Велигденскиот ДБР евент кој се организира по втор пат во Кичево.