Tzobe

tzobe11.02.2007 – Dj contest – Битола, побединик Тzobe. Слободан на своите 17години беше назначен како најталентиран млад диџеј. После тој примат ништо не му беше како претходно, затоа што тоа му беше доволен мотив да продолжи професионално да се занимава со диџејство. Во првите чекори во за него новата професија беше соработката со Goran Tech. Во текот на истата година за прв пат станува член на агенцијата Domino Dancing. По распадот на Domino Dancing, продолжува да соработува со booking aгенцијата Fresh Union, преку која што почнува да настапува во повеќе градови низ Македонија.
Од 2010 година станува член на Асоцијација 615. Неговата желба за експериментирање во неговите сетови го прошири неговиот спектрар на различни жанрови и стилови на електронска музика. Со настапот на Смотра 1 неговото ексериментриање со музиката се експонира со искршени ритми (Break Beat).
Кон крајот на 2012 година TZobe се навраќа кон за него базична музичка култура (техно) каде продолжува со своите техно сетови на различни настани. Инспириран од неговите последни настапи во Лектира Кабаре ни испраќа во прилог ни испраќа Podcast 2013-10-11.
TZobe во иднина со своите настапи ни ветува повеќе енергија на бината и уште подобри звуци и техники кои ги спрема да ги презентира на публиката.