Сашко Костов

Сашко Костов е мулти-инструменталист кој води до кулминација на инспирацијата – музика која е тесно врзана за неговите влијанија и потекло. Со првото слушање, и покрај сложеноста на неговите композиции, тие допираат до публиката и не ја оставаат рамнодушна.

Работејќи на музичката сцена уште од 1995-та година, Сашко Костов си наоѓа место во индустријата, за фокусирање на неговата соло кариера. Костов твори интригантен звук и во исто време останува верен на сопствените творечки стремежи. Посветен на својот занает и полн со еклектични идеи, овој уметник знае како се користи поетскиот стих за да ги разубави своите музички тонови и ритмови. Вокалите се неговото најмоќно оружје

Изданија:

  • “Silent in the Crowd” LP, 2012
  • “Counting the Stars” EP, 2012
  • “Vertigo” EP, 2008
  • “I am Losing my Mind” LP, 2007
  • “Amalia” LP, 2005
https://soundcloud.com/sasko-kostov
https://www.youtube.com/user/sashkokosto…
http://saskokostov.bandcamp.com/