Самоил Радински

samoilСамоил Радински е ДЈ/Продуцент кој активно ја промовира електронската музика уште од самите почетоци на ова движење во Македонија. Активната промоција преку годините ја остварува преку работата во сопствениот клуб САГО, потоа со отварањето и водењето на првиот клуб во Македонија за електронска музика СПУТНИК каде започнува да работи професионално како ДЈ. Работи и како промотер, води своја радио емисија, настапува како ДЈ низ целата земја и во странство. Основач е на промотерската организација Баланс. Во неколку години живеење во Прага има настапувано во сите реномирани клубови во Чешка Република, настапи на најпрестижниот фестивл Кримфилдс, Еxit…

Освен работата како ДЈ тој работи и како продуцент, неговата музика е прогласена како високо квалитетна од врвни ДЈ-и, продуценти и радија како Laurent Garnier, Vince Watson, Fabrice Lig, Paul Mac, BBC Radio, Claude Young, Future Music….итн . Една од неговите композиции е избрана и за најдобра во 2011 год од реномираното Лондонско радио Future Music. Отварање на дискографската кука Логос Рекордингс која во своето работење од 5 год успеа да достигне врвни резултати во светски рамки.

Работи на нови музички проекти за 2 Француски етикети и моментно најдобрите во светот Different World (Детроит-Токио)

Линкови:
http://www.mixcloud.com/logos/samoil-radinski-logos-mix-001/
Samoil Radinski – House mix – https://soundcloud.com/samoil/samoil-radinski-evolution-of
Samoil Radinski – Electro Mix – http://www.mixcloud.com/logos/samoil-radinski-electro-mix-001/
Samoil Radinski – Techno Mix – http://www.mixcloud.com/lyrerecords/lyre-records-podcast-03-samoil-radinski/
https://soundcloud.com/samoil
https://soundcloud.com/logos