Herzel

herzel

Herzel е мултиталентиран уметник кој е образован во полето на фотографијата и визуелните уметности. Неговите музички познавања и искуство лежат во неговата страст кон музиката и звукот, а и во многуте години поминати како диџеј. Како уметник, неговото дело се состои од музички аранжмани за визуелни дела, делови од фотографии, видео и аудио инсталации. Во последно време, концептот му е да спојува различни жанрови на електронска музика во неговите траки.

Со последните две винилни изданија No More Lies EP и The Action OF Staying EP , музика која е натопена со магичниот вокал на Геновева и резултат на нивната долготрајна соработка, добиваат заслужена рекација од многубројните етаблирарни автори на електронската музичка сцена денес како Boddika, Joy Orbison, Phon.o, Brendon Moeller, Erol Alkan итн. Плочи кои го нашле патот до подиуми и клубови како Berghain и изданија кои доживеале премиера на радио станици како BBC6.

Линкови:
https://www.facebook.com/HerzelMUSiK
http://soundcloud.com/herzel
https://twitter.com/HerzelMUZiK
http://www.mixcloud.com/herzel
http://wirsindparallel.wordpress.com/herzel
http://www.aleksandargrozdanovski.com