Djxtreme

djxtremeАлександар Бекчиќ е роден 1983 година во Гевгелија Македонија.Неговата кариера ја започнува во 1997 година.Почнува со приватни журки,со тоа и го продлабочи патот кон музиката.Работеше како дј на Тrance музичката сцена во Македонија,резидент на Тrance журките кои се организирани од Trancemition и Digital Dance од 20002005 година…Дј X-treme настапувал пред повеќе Тrance артисти како што се SUN Project, Astral Projection, Skazi, Talamasca, Human Blue, Space Tribe, Charizmatix, Zoo-B, Astrix, Space Cat, Alien Project, GMS, Tsuyoshi Suzuki, Wizzy Noise, Bizzare Contact и многу други..Крајот на 2005 година тој се сели во Austria и таму активно почнува продуцирање музика и пошироко ја изразува својата желба за неа. Почнува на различни начини да експериментира со своите музички способности развиени длабоко во себе и вкоренета љубов кон електронската музика.Длабоко под влијание на уметници,артисти,звуци,мелодии постојано се развива нова инспирација за нешто ново и интересно.Поминува доста време фокусирајки се на музиката и секоја негова нова мелодија..Сето ова со идеа за нешто ново..X-treme сака да импровизира во музиката,инспирацијата доаѓа од правците на Electro-House, Deep-House,Progressive, House Progressive,Electro,Dubstep и Trance……. Има издадено неколку е.п за дискографска куќа Islou Records San Paulo Brazil..

2012 го издава својот прв албум со наслов “ICH“ кој го претставува неговиот самостоен чекор,албум кој ги гради и дополнува неговите скалила во животот,вложено многу енергија,труд,љубов,…Ова се само први чекори , со нови сили за поголеми предизвици !!!!
….allow music to communicate with each of you….