Димитар Додовски

dodovski

Продуцент и диџеј, живее и работи во Битола. Повремено работи и графички дизајн, видео а има и настапувано со свој уметнички перформанс на Урбан Фестивал во Загреб, Хрватска. Поголемиот дел од времето се фокусира на музичкиот дел особено проектот Moss Garden заедно со Lee Norris (UK) кој добива најпозитивни оценки на светските сајтови кои третираат електронска музика. Со својот самостоен музички проект кој се движи во водите на експерименталната електронска музика досега настапувал безброј пати на разни домашни фестивали и настани од помал обем од кои најинтересни се настапите со Сашко Костов во рамките на De:sonanz фестивалот во 2009 и Здраво Млади фестивалот во 2011.


Линкови:

http://www.discogs.com/artist/Dimitar+Dodovski
https://www.facebook.com/pages/Dimitar-Dodovski/
https://www.facebook.com/mossgardenambientmusic