Бодан Јамакоски

Бодан Јамакоски е диџеј и продуцент од Скопје со голема страст кон техно и електро звукот. Неговите сетови се хипнотично патување што ги води слушателите на звучна авантура и со тоа успева да го задржи подиумот разигран.

Инспириран од изведувачи како Surgeon, Reeko, James Ruskin, и Autechre, Бодан се истакнува со уникатен звук на македонската техно сцена.

Неговите настапи со светски познати изведувачи како што се Billy Nasty, Reeko, Temudo, Bas Mooy, Polar Inertia, Ness, Ancient Methods, и многу други ги докажуваат неговите способности да се прилагоди на различни музички стилови.

Бодан исто така се појавува како организатор на Audioban настаните кои беа вистинско освежување на скопската клубска сцена.