Алавукс

alavux Алавукс е електро-брејкбит продуцент од Земун (Србија), кој неколку години живее во Скопје. Неговата визија е спојување на Електро , Техно и необични звучни елементи позната како музика. Заедно со уште неколку продуценти од Србија, го води електро лејблот Е-75. Досега има издадено за Тoy Friend Music,Twilight76, Digital Distorsions итн. Неговите изданија се подржани од Dave Clarke, Laurent Garnier, Odessa Soundfreaks, Paul Blackford, Martin Evolvah, Dominance Electricity , Rob Real ,Skeme, DVNTDarkfloor, Awco, Mat The Zone, Dj Spotta, Luka Bauman, BlackSmith Craft, Barry Duke, Leeroy Ferry Dj Mad Wax, DVS NME,..

Линкови:

https://www.facebook.com/pages/Alavux/
http://alavux808.bandcamp.com/album/phutura