Kesko

keskoКеско е проект на младиот амбициозен продуцент од Скопје, Владимир Кесковски (роден 1994). Неговата музика можеби најдобро може да се дефинира како комбинација на hard beats, уникатен synth, дисторзирани гитарски звуци и мистична аура. Под влијание е на музиката на Prodigy, RATM, SOAD Noisia, Chemical Brothers, Overseer, UNKLE.
Во фебруари 2013, Кеско го издаде својот прв албум (“Out of Sight”) за британската
издавачка куќа DLA Black .
Кеско настапува како диџеј, но и како дел на Kesko Live заедно со Милан Симовски на гитара, Lazy Kidz Visualz (лајв визуелно шоу) и гости – тапанар и вокал.

Линкови:
http://www.odaconnexio.mk/index.php/artists/kesko
http://www.beatport.com/release/out-of-sight/1035887
https://www.facebook.com/KeskoMk