Настани

Проекција на „The Pirate Bay – away from keyboard“

The Pirate Bay - Away From Keyboard (TBD AFK) Документарен филм во режија на Симон Клосе Гостин на проекцијата - Сашо Мацановски - Трендо Локација: Малата сала од центарот за...

SASO RECYD & VASO..New year’s party! Positive club

Celebrate with Us! Новогодишната вечер отсекогаш ни била посебно искуство. Простување од старата и големите очекувања во новата година најдобро поминуваат со...
Инфо

Проекција на филмот „Detachment“

Detachment e филм за односите на наставниот кадар со учениците/студентите, наметнатиот брутален и пластичен систем на вредности, оттуѓеноста на луѓето.....

11 Години – Positive club

Викенд програма(19 - 21 декември): Четврток: dj Slave / Петок: CONTRUDJ Zoki Conga, Dadoni Trumpet & Dj Mikar / Сабота: Nikola Kunich & Berkant Kidas / Точно 11 години ни беа потребни , за конечно како...

Промоција на Brass Brothers

Brass Brothers е релативно нов состав оформен од професионални музичари, нивната цел е да шират позитивна енергија  преку она што најмногу знаат и уживаат да го...
Инфо

Проекција на филмот „Blade Runner“

Не знаеме колку би било прикладно да се трошат зборови за овој култен филм. Класиката која го вивна Ридли Скот(режисерот на „Гладијатор“) во холивудскиот...

Проекција на филмот „Baraka“

Во груб превод филмот на суфитски значи „здив на животот“. Според режисерот, филмот е кинематографска медитација, сниман во 24 земји, во 6 континенти во период...

Positive club – викенд програма

Петок (06 декември), ќе настапат Битолските панк легенди - ПАРКЕТИ кои во ексклузивното интервју пред нивниот настап најавија дека "посетителите ќе си поминат...