Инфо

Kraftwerk and the Electronic Revolution

Овај документарен филм не е само филм за Kraftwerk како што можи да се исчита од самиот наслов. Тоа е филм за почетоците на така наречениот Krautrock кој за прв пат се...

Спејс Каубојс @ Пелистер

Момците од клубот SSNL (Ski and Snowboard No Limit) ни приготвија едно одлично патување низ убавините на Баба Планина. Видеo: Александар...

TRAP DA FUCK UP @MKC [14.02.2015]

Во сабота на 14 февруари, во Младинскиот Културен Центар во Скопје ќе се одржи специјалното издание на „TRAP DA FUCK UP“ за св.Трифун и Валентајн. TRAP DA FUCK UP се...
Настани

Најавени првите изведувачи на DIMENSIONS 2015!

Dimensions festival, европскиот епицентар на најсвежата електронска музика, штотуку ја објави првата рунда на изведувачи. Овој фестивал е ценет поради необичната и...

Dimensions Festival – 2014 Highlights

Како што веќе објавивме, Dimensions фестивал го задржа интегритетот и епитетот најдобар фестивал за електронска музика. Во прилог можете да го погледнете...

Човекот со најголемата архива за плочи

Краток документарен филм за Paul Mawhinney - човекот со најголемата архива за плочи. Преку еден милион албуми и милион и пол синглови ја сочинуваат неговата...

Југотон – Источно од рајот 1947-1991г.

Во оваа пригода ви ја претставуваме изложбата на дискографската куќа Југотон поставена во Техничкиот музеј во Загреб од 20.10.2014 до 30.11.2014. Ако во тоа време се...

BTKRSH Фестивал 2014

BTKRSH Фестивал 2014 - 4 дена, 4 локации и all star екипа предводена од ексклузивниот, аналогно-хардверски настап во живо на Shxcxchcxsh (Avian / Sweden) како и Jan Nemecek (Norbu/Soundhitectures), Why...