Инфо

Animator par excellence

Гледајте го овај одличен спој на човечки движења со анимирани елементи. Се работи за видео Nuance креирано од Marc-Antoine Locatellia....

Underground Glamour – 10 godini ZavisnaLista.Mk

Зависна Листа.Мк е официјална топ листа на култното скопско независно радио Kanal 103 >> >> Постои 10 години и претставува вистински промотер, инспиратор и...

Музиката може да ве соблече голи

Интересна серија од експерименти и факти кои кажуваат многу за релацијата помеѓу луѓето и музиката која не опкружува, се поставуваат прашања како: Може ли...

Музиката ја обликува водата

На кратко се работи за експеримент кој што можете да го пробате и дома. Звучникот треба да произведува звук со фреквенција од 24hz за водата која што поминува...

Уметноста на видео скречувањето

Што значи да се биде видео Mashup артист и колку е интересно сето тоа ќе видите повеќе во видеото подолу. Човекот објаснува за неговата професија која никогаш не...

Дали вака ќе изгледа миксањето во иднина?

Deadmau5 објави едноминутно видео, во кое ни го представува тестирањето на новиот диџеј-софтвер со екран на допир, за кој тој вели дека „е сеуште во развојна...

Топ 5 училишта за аудио инженеринг

За многу од оние кој го посветиле своето време и ресурси на креирање музика, во одреден степен од својата кариера доаѓаат до момент кога размислуваат како да...